VIDEO Urmărire pe străzile din municipiul Constanța pentru prinderea a unui grup de hoți

Mașina suspecților a fost oprită în trafic. FOTO Facebook

Două mașini de poliție, una a IPJ Constanța și una a Poliției Locale au fost ușor avariate în urma unei urmăriri în trafic pentru prinderea unor suspecți care încercau să scape de oamenii legii. Doi dintre cei patru urmăriți au fost prinși pe loc, iar ceilalți doi sunt căutați.

Totul a început în jurul orei 24.00, când, un echipaj al Poliției Locale a observat pe strada Cumpenei un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa cu viteză redusă și în portbagajul căruia era un utilaj. La un moment dat patru persoane au coborât și au descărcat un utilaj de tăiat asfaltul, moment în care oamenii legii au intervenit. În loc să se predea, cei patru au sărit în mașină și au încercat să scape, pornind într-o cursă nebunească prin oraș. Polițiștii locali au cerut ajutor, iar toate echipajele disponibile au pornit în interceptarea fugarilor.

Pe strada Dezrobirii, având mașini de poliție și în față și în spate, șoferul aflat în mașina urmărită a frânat brusc, iar două dintre autospecialele care îl urmăreau au intrat în coliziune. Profitând de situație, cei patru ocupanți ai mașinii au sărit afară și au fugit. Doi dintre ei, șoferul și unul dintre pasageri au fost prinși imediat, în timp ce ceilalți doi au reușit să se facă nevăzuți.

 

„În noaptea de 26 spre 27 aprilie, în jurul orei 23.45, polițiștii locali constănțeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un autovehicul care se deplasa pe strada Spiru Haret din municipiul Constanța, dinspre strada Feldioarei către strada Cumpenei, cu viteză redusă și cu portbagajul deschis.

Polițiștii locali au procedat la urmărirea autoturismului, iar pe strada Valu lui Traian, au observat faptul că mai multe persoane au coborât din interiorul autovehiculului și au descărcat din portbagaj un utilaj voluminos.

La vederea forțelor de ordine, persoanele în cauză au urcat în autoturism și au demarat, conducând cu viteză excesivă, abandonând utilajul pe strada menționată.

Polițiștii locali au solicitat sprijin forțelor de ordine din dispozitivul de ordine și siguranță publică constituit la nivelul Poliției municipiului Constanța, continuând urmărirea autoturismului pe străzile Cumpenei, zona Industrială, strada Celulozei, timp în care acesta se deplasa cu viteză și nerespectând somațiile forțelor de ordine.

În sprijin au sosit echipaje de la secțiile de poliție din cadrul I.P.J. Constanța, împreună reușindu-se blocarea autovehiculului în trafic pe strada Dezrobirii.

În timpul activităților de urmărire au fost avariate două autospeciale, dintre care una de poliție națională și una de poliție locală, avariile fiind reduse la ambele autoturisme, nefiind înregistrate victime.

Persoanele ocupante au părăsit autoturismul, fugind de la fața locului. Forțele de ordine – polițiști, jandarmi, polițiști locali – au pornit în urmărirea acestora pedestru și au reușit imobilizarea a două dintre persoanele în cauză, dintre care unul fiind conducătorul auto.

Cei doi tineri, de 18, respectiv 22 de ani, au fost conduși la sediu pentru audieri. Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drug-test, rezultatul fiind negativ.

În continuare, polițiștii constănțeni desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și identificarea tuturor persoanelor implicate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*