Șase inculpați trimiși în judecată pentru delapidare și complicitate într-un caz de sustragere de motorină la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Șase inculpați trimiși în judecată pentru delapidare și complicitate într-un caz de sustragere de motorină la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. FOTO cu rol ilustrativ

Șase persoane au fost trimise în judecată, de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-un caz de delapidare în formă continuată și complicitate la delapidare, legat de sustragerea de cantități de motorină destinate alimentării generatoarelor de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Conform anchetatorilor, în perioada mai – iulie 2021, trei dintre inculpați, angajați ai S.C. E.E. S.R.L., au dezvoltat un plan de acțiune în urma căruia ar fi sustras cantități de motorină aparținând societății pentru care lucrau. Aceștia ar fi raportat conducătorilor firmei că aceste cantități au fost livrate Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, în conformitate cu contractele încheiate cu K.B.R., o societate înființată de guvernul Statelor Unite ale Americii, responsabilă de logistica bazelor americane din România.

Investigația a mai scos la iveală că cei trei inculpați alimentau generatoarele de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu cantități de motorină mai mici decât cele înregistrate în documentele interne ale S.C. E.E. S.R.L., obținând astfel un surplus pe care și l-au însușit. Astfel, aproximativ 5.000 de litri de combustibil sustras ar fi fost ulterior vânduți unor terțe persoane interesate la un preț reprezentând aproximativ jumătate comparativ cu cel practicat de comercianții autorizați.

În acest dosar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus trimiterea în judecată a unui număr de șase inculpați, doi dintre aceştia, sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare în formă continuată, unul, pentru infracțiunea de complicitate la delapidare, iar ceilalți trei inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire în formă continuată.

Inițial, primii trei inculpați au fost cercetați sub control judiciar, însă în prezent nu mai sunt supuși niciunei măsuri preventive. Totodată, în cadrul acestui caz, a fost instituită și menținută măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de aproximativ 2.000 de euro, ridicată de la unul dintre inculpați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*