UOC își diversifică oferta educațională cu două noi programe de licență adaptate digitalizării ingineriei industriale

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea „Ovidius” din Constanța are în vedere înființarea a două programe noi de licență, la forma de învățământ cu frecvență, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM): Sisteme de Producție Digitale și Informatică Aplicată în Inginerie Industrială.

„Cele două programe de studii reprezintă un răspuns la necesitățile actuale de pregătire a profesioniștilor în domeniul Ingineriei Industriale, și satisfac, totodată, cerințele angajatorilor locali, naționali și internaționali din domeniul industriei 4.0”, au precizat reprezentanții UOC.

Programul de licență Sisteme de Producție Digitale va pregăti specialiști pentru proiectarea constructivă și tehnologică, exploatarea și întreținerea mașinilor și utilajelor cu comandă numerică, digitalizate și specifice industriei constructoare de mașini. Pregătirea tehnică generală

este completată cu discipline care asigură folosirea cu succes a proiectării și prelucrării asistate de calculator și implementarea IIOT (Industrial Internet of Things).  Acestora li se adaugă un set de cursuri de management absolut necesar pentru formarea unei viziuni ample asupra domeniilor cercetării, proiectării, producției și desfacerii produselor industriale. Cu o durată a studiilor de patru ani, programul le oferă absolvenților numeroase oportunități de carieră: inginer proiectant mașini-unelte digitale, inginer de exploatare și mentenanță mașini și sisteme de producție digitală, specialist digitalizarea producției și sistemelor de producție, inginer programator comandă numerică, inginer mecanic.

Cel de-al doilea program nou de studii de licență din cadrul FIMIM, Informatică Aplicată în Inginerie Industrială, va pregăti ingineri specialiști în tehnologiile digitale, Internet și industrii convenționale, ca răspuns la cerințele actuale ale economiei concurențiale, cu impact deosebit asupra dezvoltării produselor, proceselor și modelelor de afaceri. Pe parcursul celor patru ani de studiu, tinerii vor dobândi competențe profesionale specifice și vor acumula cunoștințe științifice, tehnologice, inginerești și manageriale adecvate nevoilor actuale și de perspectivă pentru întreprinderile modern tehnologizate din România. Oportunitățile profesionale pe care acest program de studii le oferă absolvenților sunt extrem de variate și valoroase, deoarece ei vor putea înțelege tot ce se întâmplă într-o companie industrială și vor putea transfera cunoașterea către sistemele informatice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*