Unsprezece mii de tone de alge, colectate de pe plaje de către Apele Române de la începutul sezonului estival

11.000 de tone de alge, colectate de pe plaje de la începutul sezonului estival. FOTO Apele Române

Unsprezece mii de tone de alge au fost adunate de către angajații Apele Române Dobrogea-Litoral – Sistemul de Gospodărirea Apelor (SGA) Constanța, de la începutul sezonului estival și până în prezent.

Potrivit Apele Române, cea mai semnificativă înflorire algală se menține în zona de sud a litoralului românesc, pe o lungime de peste 70 de km, de la Corbu și până la Vama Veche.

„Având în vedere cantitățile mari de alge acumulate în apă, acestea nu pot fi colectate decât atunci când ajung pe țărm. În plus, pentru siguranța și confortul turiștilor, echipele din cadrul SGA Constanța intervin doar pe timpul nopții, pe toată linia țărmului, de la Năvodari la Vama Veche, cu utilaje specializate”, au precizat sursele citate.

Chiar dacă algele nu sunt dăunătoare sănătății, operațiunile se desfășoară susținut, în fiecare noapte, astfel încât turiștii să resimtă cât mai puțin disconfortul creat de către acestea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*