„Universuri Paralele”, două reprezentații în weekend, sâmbătă seara și duminică la matineu

„Universuri Paralele”, două reprezentații în weekend, sâmbătă seara și duminică la matineu. FOTO: TSC

Teatrul de Stat Constanța a programat în acest weekend două reprezentații ale spectacolului „Universuri Paralele” de David Lindsay-Abaire, în regia lui Radu Iacoban: sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19.00 și duminică, 9 aprilie, la matineu, de la ora 12.00.

Reprezentația de sâmbătă, de la ora 19.00, este accesibilizată pentru persoane cu deficiențe de auz, traducerea în limba semnelor române fiind realizată live, de profesor interpret Lena Dermengiu.

Distribuția este alcătuită din: Mihaela Velicu, Cătălina Mihai/Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc, Theodor Șoptelea/ Cătălin Bucur. Pentru acest spectacol, Cătălina Mihai, care interpretează rolul lui Izzy, a primit la Festivalul „Buzău iubește teatrul”, în anul 2022, Premiul pentru cea mai bună actriță.

Spectacolul investighează, cu meticulozitate, cu empatie și cu umor, profunzimile durerii și felul în care personajele implicate gestionează diversele ei faze.

„Universuri paralele este un spectacol intim, care se adresează sufletului, nu neapărat rațiunii. Care vorbește cât se poate de ferm și de voalat despre durere și suferință, expunând subtil procesele psihologice care au loc în ființa umană în astfel de situații. Un spectacol în care, fie că înțelegem organic sau nu situația celor doi soți, ajungem să o percepem la nivel sufletesc. Înțelegem că este în regulă să ne exprimăm durerea în orice formă a ei, putem s-o ignorăm, s-o suprimăm, să o expunem fățiș, atât timp cât la un moment dat, decidem să o acceptăm. Cărămida din buzunar nu va dispărea niciodată, dar, cu timpul ne vom obișnui cu greutatea sa”. (Andreea TELEHOI în „Subteranele durerii”, cronică publicată în revista Teatrul Azi)

Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată cu Nicole Kidman în rolul principal.

Din martie 2022, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată chiar vizavi de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie 2021.

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma myStage.ro, de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*