Universitatea Ovidius scoate la concurs peste 5.000 de locuri pentru studii de licență și aproape 3.000 de locuri la programele de master

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a anunțat începerea sesiunii de admitere pentru programele de licență și master din cadrul celor 16 facultăți. Pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5.266 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență și 2.885 de locuri pentru 58 de programe universitare de master.

Concursul de admitere va începe joi, 6 iulie, și va oferi candidaților oportunitatea de a se înscrie în cele 81 de programe de studii universitare de licență și 58 de programe universitare de master.

În acest an, UOC aduce patru programe noi de studii de licență. Facultatea de Farmacie va scoate la concurs 50 de locuri la specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în timp ce Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă va oferi 50 de locuri la Informatică aplicată în inginerie industrială și 30 de locuri la Sisteme de producție digitale. La Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie vor fi disponibile 30 de locuri la programul Ingineria și protecția mediului în industrie.

Calendarul general al admiterii pentru programele de licență va fi între 6 și 28 iulie, iar pentru programele de master, în perioada 6 – 28 iulie. Procesul de admitere variază în funcție de facultate, unele bazându-se pe concursul de dosare, iar altele pe examen de admitere.

Înscrierea pentru admiterea la UOC se va realiza online, pe platforma dedicată, pentru candidații români, cetățeni români din diaspora și cetățeni internaționali. Candidații declarați ADMIS trebuie să își facă înmatricularea online, prezentând actele de studii utilizate la înscriere.

UOC oferă, de asemenea, posibilitatea cetățenilor români de pretutindeni să se înscrie la programele de studii universitare, cu excepția Facultății de Arte, unde se susține o probă de aptitudini. Candidații români de pretutindeni sunt scutiți de plata taxelor de înscriere și de înmatriculare.

Pentru informații detaliate despre procesul de admitere și programul fiecărei facultăți, candidații pot accesa site-ul oficial al Universității Ovidius din Constanța (http://admitere.univ-ovidius.ro/) sau site-urile facultăților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*