Universitatea Ovidius din Constanța va avea un nou cămin studențesc, de 167 de locuri

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc de la Universitatea Ovidius din Constanța a fost semnat, joi, 28 mai, în prezența ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Căminul va avea 167 de locuri de cazare, iar valoarea totală a contractului se ridică la aproape 17 milioane de lei.

Căminul va avea o dispunere funcțională în regim de DS + P + 4E + 5 retras și va asigura, în total, 167 de locuri de cazare. Camerele sunt prevăzute a avea capacitatea de două locuri, cu excepția celor destinate persoanelor cu dizabilități, și vor fi dotate cu grup sanitar propriu. Noua clădire va respecta cerințele și normativele în vigoare, fiecare cameră fiind echipată cu mobilier specific – pat, birou, dulap, frigider și etajere. Totodată, clădirea va fi prevăzută cu spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical, bibliotecă. Fiecare etaj va fi prevăzut și cu sală de mese cu chicinetă și sală de lectură.

Valoarea totală a contractului este de 16.691.203, 62 lei, iar finanțarea se va realiza, în condițiile legii, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) prin Compania Națională de Investiții (CNI). Durata contractului este de 18 luni, dintre care două luni de proiectare și 16 luni de execuție.

Obiectivul va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naționala de Investiții. Construirea a 30 de cămine studențești care totalizează peste 10.200 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat din 13 orașe cu centre universitare reprezintă una dintre prioritățile CNI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*