Universitatea Ovidius din Constanța a acordat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk

Universitatea Ovidius a acordat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk. FOTO UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a decernat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk, Analytical Development Manager la compania Max Zeller AG, din Elveția.

Potrivit UOC, înaltul titlu a fost acordat pentru „profesionalismul și generozitatea cu care Alexander Schenk a împărtășit din experiența proprie cadrelor didactice și studenților UOC și totodată, pentru contribuția științifică substanțială și marcarea oportunităților de colaborare pe care Facultatea de Farmacie a universității a reușit să le realizeze cu compania Max Zeller Söhne AG, Elveția, cu Asociația liberă a medicilor naturiști din Munster, Germania, dar și cu Universitatea de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveția, prin intermediul laureatului”.

Ceremonia s-a desfășurat în format hibrid, joi, 04 noiembrie, de la ora 11.00, cu prezența fizică a laureatului și a conducerii UOC, în Sala Senatului, Aleea Universității nr. 1, Campus, Corp A, etaj I și online pe platforma Webex la linkul: https://ovidius.webex.com/meet/senat.

Colaborarea de succes, care anul acesta a împlinit 20 de ani, a început în august 2001 cu vizita la Münster a unei delegații condusă de rectorul UOC de la acea vreme, prof. univ. dr. Adrian Bavaru. Obiectivele din cadrul vizitei au fost: colaborarea cu Asociația liberă a medicilor naturiști (FVDH) din Münster, cu Universitatea din Münster și cu Institutul de Cercetare a plantelor medicinale și Fitoterapie, vizitarea grădinii farmacistului (Ghid dr. farmacist Alexander Schenk), precum și invitația de a susține cursuri la Universitatea Ovidius din Constanța.

Cu sprijinul dr. farmacist Alexander Schenk, Compania Max Zeller Söhne AG, Elveția a acceptat ca studenții Facultății de Farmacie a UOC să efectueze stagii de practică în cadrul companiei astfel că, prin efortul conjugat, alături de prof. univ. dr. Evelyn Wolfram, s-au pus bazele colaborării pentru mobilități de tip ERASMUS / SEMP cu Departamentul din Wadenswil al Universității de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveția.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*