România luptă pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3 pe faleza Cazinoului din Constanța

Peninsula din Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / CTnews
Peninsula din Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / CTnews

Constanța va găzdui pentru a patra oară unul dintre turneele de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3. Evenimentul la care vor participa și naționalele României, atât la masculin cât și la feminin, are loc în zilele de 4 și 5 iunie și este finanțat de Primăria Constanța.

Pentru al doilea an consecutiv, locul de desfășurare al turneului de calificare de la Constanța este Faleza Cazino. În acest an, o dată cu ridicarea restricțiilor sanitare, va fi permis și accesul spectatorilor în tribune.

Fanii vor putea urmări 25 de echipe naționale din 15 țări, care vor lupta pentru cele cinci locuri la turneul final puse în joc la acest turneu, trei la masculin și două la feminin. FIBA 3×3 Europe Cup 2022 va avea loc la Graz, Austria între 9 și 11 septembrie.

„Ne propunem să transformăm Constanța într-un oraș al sportului, iar organizarea acestui gen de evenimente, care aduc și promovarea pe plan internațional a orașului, face parte din strategia pe care am gândit-o în acest sens”, a declarat viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

România nu a ratat niciun turneul final la feminin în cele șase ediții disputate până acum, avansând în fazele eliminatorii în patru rânduri. Cea mai bună performanță a fost medalia de argint, cucerită la București, în 2016, cu echipa formată din Sonia Ursu, Gabriela Mărginean, Anca Șipoș și Andra Haas.

La masculin, naționala României a lipsit la două ediții, Amsterdam 2017 și Paris 2021, iar cel mai bun rezultat din istorie este titlul european obținut la ediția inaugurală, în 2014, de Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan.

„Avem o tradiție bogată în baschetul 3×3, rezultate precedente prin care am făcut istorie și sperăm ca prin organizarea unor astfel de evenimente în România să ajutăm naționalele noastre. Constanța este centru pentru baschetul 3×3, rezultatele obținute în ultimii ani sunt o dovadă, și vom face în continuare tot posibilul să ne menținem la un nivel ridicat și de organizare și sportiv”, a declarat Andrei Talpeș, președinte interimar al CSM Constanța.

Accesul spectatorilor la evenimentul din 4-5 iunie, care va avea loc în arena temporară amenajată pe Faleza Cazino, este gratuit.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*