Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat din cauza apariției unei disfuncționalități

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

Unitatea 2 a Centralei Nuclearoelectrice (CNE) de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de sâmbătă, 29 august 2020.

Potrivit SN Nuclearelectrica SA, deconectarea s-a produs din cauza apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

„Deconectarea automată s-a produs în condiții de siguranţă, toate sistemele unității funcționând conform proiectului. Precizăm faptul că deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact advers asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, au precizat reprezentanții societății într-un comunicat de presă.

Specialiștii CNE Cernavodă lucrează în prezent la remedierea cauzei în vedere reconectării Unității 2 la Sistemul Energetic Național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*