Unitatea 1 CNE Cernavodă intră în programul de oprire planificată începând cu data de 20 iunie

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

În mod uzual, opririle planificate ale unităților nucleare se realizează alternativ, o data la doi ani pentru fiecare unitate, în perioadă mai-iunie, dar în condițiile de pandemie la nivel internațional, similar altor centrale nucleare, oprirea planificată a Unității 1 de la Cernavodă s-a amânat.

Reamintim că decizia amânării opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă a fost adoptată în data de 7 aprilie de către Consiliul de Administrație al SNN și a fost determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de protecție a personalului pentru asigurarea continuității operării și producției, întrucât derularea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiție prin structură logistică, contractare și personal implicat.

Decizia intrării în programul de oprire planificată a Unității 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie, pentru o perioadă aproximativă de 42 de zile, a fost adoptată de Consiliul de Administrație al SNN întrunit în ședința în data de 8 mai 2020, în bază analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unității 1.

SNN va emite, anterior datei de 20 iunie 2020, un comunicat de presă privind începerea efectivă a programului de oprire planificată a Unității 1 CNE Cernavodă.

Amânarea și realizarea opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie 2020 nu afectează menținerea nivelului înalt de securitate nucleară și eficientă în operare a centralei, producția desfășurându-se la parametri normali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*