FOTO Primăria Ovidiu a reluat operațiunile de dezinsecție pentru a înlătura pericolul îmbolnăvirii oamenilor cu West Nile

În orașul Ovidiu se face dezinsecție. FOTO Primăria Ovidiu

Primăria Ovidiu a reluat acțiunea de dezinsecție pe întreagă suprafață populată a Unității Administrativ Teritoriale ca urmare a recomandării Instituției Prefectului Constanța-departamentul Situații de Urgență, privind măsurile de reducere a riscului epidemiologic de îmbolnăvire prin neuroinfecții cu virusul West Nile.

Dezinsecția s-a efectuat cu substanța AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban.

„Recomandăm aplicarea următoarelor măsuri suplimentare: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini“, au transmis reprezentanții Primăriei Ovidiu.

AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în bază unei tehnologii revoluționare anti evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație.

Substanță are o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, omizi).
Acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densitătii insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Produsele folosite nu sunt toxice pentru plante, animale și oameni, substanțele fiind avizate de Ministerul Sănătății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*