Unitatea 1 a CNE Cernavodă, resincronizată la Sistemul Energetic Național

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SA (SNN) anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național în data de 19 noiembrie 2023. Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat perturbări în sistemul energetic național.

Deconectarea automată a Unității 1, precum și lucrările de remediere, s-au efectuat în siguranță, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații și nu au avut impact asupra securității nucleare, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*