Unitatea 1 a CNE Cernavodă, oprită controlat pentru realizarea unor lucrări de remediere la circuitul tehnologic

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită, în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15 – 16 ianuarie) pentru realizarea unor lucrări de reparație ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16 ianuarie, ora 00.00.

„Oprirea controlată a Unității 1 se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii și este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparație în condiții de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatură și presiune ridicate”, au precizat reprezentanții centralei.

Potrivit acestora, defecțiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*