Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

SN Nuclearelectrica (SNN) SA anunță ca Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național.

Potrivit SNN, Unitatea 1 a fost oprită controlat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la circuitul tehnologic clasic/ secundar.

„Lucrările de reparație au fost realizate cu respectarea procedurilor de lucru specifice în astfel de situaţii. Oprirea controlata a Unității 1 și lucrările de reparație nu au avut impact asupra securității nucleare, personalului, populației sau mediului înconjurător”, au anunțat reprezentanții SNN.

Oprirea controlată a Unității 1 a CNE Cernavodă ar fi trebuit să fie efectuată inițial în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, dar a fost amânată cu o săptămână pentru asigurarea producției de energie electrică necesară Sistemului Energetic Național într-o perioadă în care temperaturile în țară au fost deosebit de scăzute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*