Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie

Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu
Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de remediere ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1.Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 23.01.2021, ora 0:01.

Oprirea controlată a Unității 1, anunțată inițial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, a fost amânată în data de 15 ianuarie pentru a asigura producția de energie electrică necesară Sistemului Energetic Național pe fondul înregistrării unor temperaturi deosebit de scăzute.

“Atât amânarea opririi controlate, cât și oprirea controlată nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populația, lucrările de remediere realizându-se cu respectarea procedurilor specifice”, a transmis SNN.   

SNN va comunica data la care Unitatea 1 va fi reconectată la Sistemul Enegetic Național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*