Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național

Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu
Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

SN Nuclearelectrica SA anunță că lucrările aferente opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă au fost finalizate, inclusiv cele efectuate pentru remedierea unor probleme identificate la sistemul electric, în partea clasică a centralei, care au condus la extinderea perioadei de oprire cu o zi.

Sincronizarea la Sistemul Energetic Național s-a realizat luni, 14 iunie.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 09 mai 2021, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 12000 de activități din următoarele programe:

  • programul de mentenanță preventivă și corectivă;
  • programul de inspecții;
  • programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită;
  • programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente.

Toate lucrările din perioada opririi planificate au fost realizate cu respectarea stricta a masurilor de securitate nucleara, procedurilor aplicabile si a masurilor de prevenție a răspândirii infectării cu coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*