Unde vor fi tratate gravidele si persoanele care au nevoie de dializă din județul Constanța care sunt infectate cu noul coronavirus

Izoleta cu care sunt transportate persoanele suspectate de coronavirus. FOTO Cătălin Schipor

Ministerul Sănătății a stabilit prin Ordinul 533 din 29 martie, „Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid-19“. Este vorba de lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS Cov-2, precum și de ceea ce se întâmplă cu pacienții care nu pot fi amânați – cazurile grave, cele de dializă și cele a gravidelor. 

Pentru județul Constanța s-a stabilit că Spitalul Municipal Medgidia devine Spital suport pacienți Covid-19 pozitiv și tot aici sunt direcționate cazurile de maternitate Covid-19 pozitiv. Pacienții ce necesită dializă și sunt confirmați Covid-19 pozitiv sunt transportați la Centrul de Dializă Nefrocare Med SRL Medgidia – centru dedicat, iar la Spitalul Județean Constanța vor fi transferate cazurile grave și critice.

 „Hotărârea a fost luată după ce a fost analizată situația spitalelor din România, care pot deveni suport. Au întrunit niște condiții, printre care linii de gardă, pentru că spitalul suport înseamnă că tratează inițial și patologia de organ, până când se vor umple spitalele de infecțioase și linia a doua pneumologie. Dacă are abdomen acut și are Covid, cel mai bine e să-l bagi într-un spital din acesta.  Au stat de vorbă și ne-am întrebat ce avem și ce nu avem,dacă nu eram în stare poate se orientau către alt spital. Avem aproximativ 100 de paturi și putem duce 3-4 săptămâni cu echipamentele pe care le avem acum“ a declarat directorul spitalului Medgidia, Eugen Aglițoiu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*