Un teolog din Constanța susține o conferință despre ortodoxia din China

Teologul Florin Carlan. FOTO ziarul "Lumina"
Teologul Florin Carlan. FOTO ziarul "Lumina"

Sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului găzduiește Joi, 17 noiembrie 2016, de la ora 18.00, conferința: „Pătrunderea creștinismului și evoluția lui în China. Influența ortodoxiei asupra religiilor locale chineze”, susținută de către teologul dr. Florin Cârlan.

Evenimentul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, și Filiala Constanța a Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români (A.S.C.O.R).

Conferința se va desfășura cu binecuvântarea și în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Florin Cârlan s-a născut pe 25 ianuarie 1974. În anul 2005 a absolvit Facultatea de Teologie a Universității „Ovidius” din Constanța, secția Pastorală, apoi un master în Drept, la aceeași universitate, urmat de cursurile Secției de Limbi Orientale a Universității București, unde a studiat limbile chineză și persană. În anul 2012 a plecat în China, cu o bursă pentru aprofundarea limbii chineze. Între timp a obținut și o bursă din partea orașului Beijing pentru continuarea studiilor doctorale, iar din 2016 este doctor în Literatură și Studiul documentelor clasice al Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității de Lingvistică din Beijing (China), cu lucrarea: „Conceptele fundamentale din lucrarea «Laozi» și studiu comparativ cu gândirea patristică ortodoxă”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*