Un tânăr din Dâmbovița a murit înecat după ce a salvat doi copii pe plaja din Olimp

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

Deși este steag roșu pe întreg litoralul, turiștii continuă să își riște viața aruncându-se în valuri. Un tânăr a murit la Olimp după ce a intrat în apa mării pentru a salva doi copii

Sunt valuri mari și curenți puternici în Marea Neagră, pe litoralul românesc, iar salvamarii care au arborat steagul roșu ce interzice scăldatul sau echipajele ISU cu ambarcațiunile de salvare nu se încumetă să plece de la mal.

Chiar și în aceste condiții, turiștii nu țin cont de niciun sfat sau avertizare și intră în apă. În stațiunea Olimp, pe plaja Davos, doi copii au fost la un pas de a se îneca, după ce au fost trași de valuri și curenți spre larg. Oamenii de pe mal s-au mobilizat și au intrat să îi salveze și au reușit să îi ducă teferi pe uscat. Unul dintre ei, un tânăr din județul Dâmbovița, venit pe litoral la Școala de vară a Pro România, nu a mai putut să iasă și a dispărut sub apă.

Minorii au primit primit primul ajutor de la echipajele SMURD ajunse la fața locului. De asemenea, și mama lor a avut nevoie de asistență medicală după un atac de panică.

Pentru căutarea bărbatului dispărut, a fost trimisă în zonă o ambarcațiune a ARSVOM, pentru că din cauza valurilor, echipajele ISU și salvamarii nu puteau ieși pe mare. Aceasta a abandonat căutările la lăsarea serii.

Misiunea de căutare a fost reluată în dimineața de 1 septembrie în jurul orei 7.00, cu 13 scafandrii și un echipaj ARSVOM. Bărbatul dispărut a fost găsit după aproximativ două ore de căutări în zona plajei unde a dispărut.

Acesta este cea de-a 16-a persoană care își pierde viața accidental în Marea Neagră de la începutul acestei veri.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*