Un tânăr din Corbu a fost prins în flagrant în timp ce dădea 2000 lei mită pentru soluționarea favorabilă a unui dosar la regimul circulației rutiere

bani, lei, spaga, mita
Câștig suplimentar. FOTO Adrian Boioglu

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 2000 de lei unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Corbu – I.P.J.Constanţa.

În fapt, în data de 16 decembrie 2019 şi îndeplinea atribuţiile de serviciu, agentul de poliţie a depistat un tânăr, în vârstă de 23 ani, conducând un autoturism pe drumurile publice din localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

Ulterior, pe 3 aprilie, conducătorul auto i-a oferit polițistului suma de 1.500 euro pentru a soluționa în mod favorabil dosarul penal în care era cercetat. Față de această situație, lucrătorul de poliţie a formulat denunţ la D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, fiind sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.,

În cursul zilei de 6 aprilie, conducătorul auto a fost surprins în flagrant în timp ce oferea polițistului suma de 2.000 de lei, în scopul soluționării favorabile a dosarului penal întocmit pe numele său și restituirii permisului de conducere.

Tânărul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită iar, ca urmare a audierii, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*