Un student străin a fost condamnat la închisoare după ce a lovit intenționat cu mașina un tânăr pe trecerea de pietoni

Accident rutier FOTO ctnews.ro

În martie 2015, Jammad Saad, un student marocan, a fost reținut și arestat după ce a provocat un accident rutier, care s-a dovedit a fi de fapt o tentativă de omor.

 

Pe 15 martie 2015, în jurul orelor 16.00, în zona hotelului Oxford de la intrare în staţiunea Mamaia, un apel la 112 anunța că un pieton a fost lovit de o maşină pe marcajul pietonal. Poliţiştii rutieri împreună cu cei de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul serviciului Investigaţii Criminale au demarat cercetările. În urma verificărilor au stabilit că între persoana vătămată care era însoţită de doi prieteni şi conducătorul auto Saad Jamma, care era însoţit de către prietena sa, a avut loc o altercaţie cu puțin timp înainte de incident, în incinta unui local din Satul de Vacanţă, motivul fiind o datorie bănească. Ulterior, persoana vătămată şi însoţitorii săi au plecat pe jos, traversând bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi apoi breteaua ce face legătura dintre acesta şi bulevardul Aurel Vlaicu, ambele pe trecerea pentru pietoni marcată. Atunci a apărut un autoturism, condus cu viteză de Saad Jamma, care a virat brusc la dreapta accidentându-l pe M. C., după care a părăsit locul faptei. Suspectul a fost prins, și arestat preventiv, dar ulterior a avut parte de indulgență din partea instanței.

Pe 15 iunie, magistrații Tribunalului Constanța au dat prima sentință în acest dosar.

„Menţine încadrarea juridică astfel cum a fost stabilită prin rechizitoriu. (…) Condamnă pe inculpatul Jamma Saad la pedeapsa închisorii de 6 ani închisoare (tentativă de omor – n.r.). (…) Condamnă pe inculpatul Jamma Saad la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 6 luni.(părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de anchetă – n.r.) (…) Contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite, aplică pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare la care se adaugă sporul de 10 luni ( reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă principală ), urmând ca inculpatul Jamma Saad să execute pedeapsa de 6 ani şi 10 luni închisoare alături de pedeapsa complementară a interzicerii pe timp de 4 ani, după executarea pedepsei principale a exerciţiului drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b, c, d, h, k, n ( dreptul de a comunica cu victima Manea Cezar) (…) Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată Manea Cezar. (…) Obligă pe inculpatul Jamma Saad către partea civilă Manea Cezar la plata sumei de 8.514 lei, cu titlu de despăgubiri civile – daune materiale şi la plata echivalentului în lei – la data efectuării plăţii – a sumei de 10.000 euro, cu titlu de daune morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii civile formulate de către persoana vătămată Manea Cezar“, se arată pe portalul instanțelor de judecată. 

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la instanța superioară în termen de 10 zile

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*