FOTO VIDEO Primăria Orașului Cernavodă reabilitează și modernizează sala de sport din strada Canalului, lucrările urmând a fi încheiate la sfârșitul lunii aprilie

Sală de sport din Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Iubitorii de sport din Cernavodă vor avea la dispoziție, în scurt timp, o sală de sport reabilitată și modernizată, parte a Complexului Sportiv din localitate, care mai cuprinde și un stadion de fotbal modernizat și reabilitat (care urmează a fi recepționat în perioada următoare), un bazin de înot, un teren de baschet și anexele aferente.

„Încă de la primul mandat, primarul Liviu-Cristian Negoiță a făcut din sprijinirea activității sportive, în special a sportului pentru toți, o prioritate. Astfel, ne-am propus ca toți copiii din Cernavodă să fie atrași către practicarea sportului, lucru pentru care au nevoie de condiții optime, astfel că administrația publică locală a investit și continuă să investească în sport, sportul însemnând sănătate”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Sala de sport reabilitată și modenizată în cadrul proiectului este situată pe strada Canalului și a fost ridicată cu ceva timp în urmă, dar timpul și-a spus cuvântul și era necesar să fie efectuate lucrări de renovare și modernizare.

„Modernizăm total sala de sport, cu sprijinul autorităților publice locale. La interior, avem sala care urmează să fie total renovată. Astfel, suprafața de joc, care este acum un linoleum, urmează a fi înlocuită cu o suprafață din PVC, special pentru activități sportive, omologată de federațiile naționale de specialitate, în sporturi de echipă”, a declarat, pentru cititorii CTnews, Adrian Turcu, director CS Axiopolis Cernavodă.

Conform acestuia, lucrările sunt ample și au în vedere atât suprafața de joc, cât și anexele și vestiarele, dar și exteriorul sălii.

„Vom pune scaune individuale pe tribunele din interiorul sălii, vor fi 120 de locuri, pentru părinții și copiii care vor asista la meciuri. De asemenea, vom monta un sistem de sonorizare modern, care ne va ajuta la comunicarea cu publicul, în pauze sau în timpul jocurilor.

Avem și câteva anexe pentru antrenori, unde să-și depoziteze materialele de lucru, vestiare pentru sportivi, dușurile, toaletele, și trebuie spus că este pentru prima oară când se reabilitează aceste încăperi. Totodată, lucrările de reabilitare vor cuprinde și exteriorul, iar în apropiere vom realiza și un nou teren de minibaschet”, a mai spus Adrian Turcu.

Club de tradiție în sportul dobrogean, CS Axiopolis Cernavoda este principalul beneficiar al renovarii și modernizării sălii de sport, urmând ca sportivii de la secțiile de sport ale clubului să beneficieze de condiții optime de pregătire și desfășurare a competițiilor.

„Avem o echipă managerială nouă la CS Axiopolis, care se ocupă de activitatea sportivă în orașul Cernavoda și care se implică foarte activ, se văd schimbările în bine. Când vom finaliza aceste proiecte, orașul Cernavoda va beneficia de o sală de sport, de un nou teren de fotbal, care urmează a fi recepționat, și de o bază sportivă, moderne. În planurile noastre, se mai află și bazinul de înot, vom înființa și o secție de înot, care va activa în cadrul asociației sportive”, a concluzionat viceprimarul Șerif Cîrjali.

Conform contractului de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a sălii de sport din strada Canalului, la sfârșitul acestei luni este preconizată predarea către beneficiar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*