Un singur elev din țară nu a putut participa, luni, la Evaluarea Națională; Elevul este din Constanța și a fost găsit cu temperatură de peste 37,3 C

Un elev din Constanța nu a putut da prima probă a Evaluării Naționale din cauza febrei, după ce a fost depistat, la intrarea în examen, cu temperatură peste 37,3 C. Acesta a fost sigurul caz înregistrat în toată țara.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, un singur elev din toată țara a avut temperatura peste 37,3°C.

„Elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită”, au transmis sursele citate.

Elevul este de la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul din Constanța. De asemenea, doi candidați de la  Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, se află în izolare, la domiciliu. Cei trei elevi vor susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie.

La nivelul județului Constanța, la Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 5.973 de absolvenți ai clasei a VIII-a. La intrarea în centrul de examen, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.

Examenul de Evaluare Națională a debutat luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Pentru proba de limba maternă nu s-a înscris niciun candidat.

Probele pentru examenele naționale vor începe la ora 09.00 și se vor desfășura în 71 de centre de examen, iar primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 08.00 – 12.00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*