Peste 6.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Constanța, așteptați la Evaluarea Națională 2022

Gata de examen. FOTO Komsomolec

Marți, 14 iunie, debutează Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a. La nivelul județului Constanța s-au constituit 120 de centre de examen. Sunt așteptați să participe la probe 6059 de elevi.

Conform Calendarului elaborat de Ministerul Educației, prima probă scrisă este la Limba și literatura română (14 iunie) și a doua probă, la disciplina Matematică, joi, 16 iunie.

Examenul durează două ore, începând cu ora 09.00. Timpul se va calcula din momentul în care toți candidații vor finaliza completarea corectă a casetei cu datele de identificare specifice.

Elevii pot părăsi sala numai după o oră de la începerea probelor.

Conform prevederilor metodologice, candidaților le este interzis să intre în sala de examen cu materiale și/sau mijloace electronice de comunicare sau calcul care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor sau conectarea la internet/rețele de socializare.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de clasă duce la eliminarea elevului din clasă de către președintele comisiei, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu nota unu a lucrării elevului eliminat.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*