Un proxenet din Cernavodă, dat în urmărire de către autoritățile din Grecia, a fost prins de polițiștii constănțeni

Suspectul a fost prins de către polițiști. FOTO CTnews.ro (Foto arhivă)

Autoritățile din Grecia au cerut extrădarea unui individ din Cernavoda, cercetat pentru fapte de viol și tâlhărie, fapte comise în Atena, în anul 2017, victima fiind o femeie tot din Cernavodă.

Poliţiştiide investigaţii criminale din Cernavodă, județul Constanța, au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni contra libertății și integrității sexuale a adulților, fapte comise în Grecia. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 19 septembrie, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un bărbat, de 28 de ani, din orașul Cernavodă, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Grecia.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracțiuni contra libertății și integrității sexuale a adulților pe teritoriul Greciei.
Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Individul urmează să fie prezentat Curții de Apel Constanța pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării către autorităţile grecești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*