FOTO VIDEO Primăria orașului Cernavodă finalizează cu trei luni în avans proiectul de infrastructură ce are ca obiect asfaltarea a nouă kilometri din drumul județean 223C

Primăria Cernavodă continuă lucrările de asfaltare. FOTO Paul Alexe

Primăria orașului Cernavodă este foarte aproape de a finaliza unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate în ultimii ani pentru localitatea dunăreană, cel care are în vedere reabilitarea și modernizarea drumului județean 223C, cu prelungirea acestuia în orașul Cernavodă. Proiectul, demarat în precedentul mandat al administrației publice locale, condusă de primarul Liviu-Cristian Negoiță, urma să fie finalizat la sfârșitul lunii martie a anului viitor, însă antreprenorul desemnat să execute proiectul a lucrat în ritm susținut în lunile scurse de la demararea lucrărilor și sunt toate premisele ca recepția finală să fie făcută până la finele acestui an.

Pot spune că am avut șansa de a lucra cu o firmă foarte serioasă. Este un drum în lungime de 9 kilometri, contractul trebuia finalizat în luna martie 2021, dar astăzi terminăm cu ultimul strat de asfalt și mai rămân de executat câteva lucrări mai mici. Pe toată distanța, cu strada Canalului și drumul de centură, vom veni cu niște rigole betonate, cu scopul de a prelua apele pluviale, iar în ultima fază drumul va fi trasat și sperăm să terminăm lucrarea până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat, pentru Constanța NEWS, consilierul local Șerif Cîrjali.

Lucrările au demarat în primăvara acestui an și au cuprins reabilitarea și modernizarea a trei dintre cele mai importante și circulate străzi din Cernavodă: strada Medgidiei, strada Canalului și drumul de centură, pe o lungime de aprovimativ nouă kilometri, valoarea investiției fiind de aproximativ 15 milioane de lei.

Antreprenorul desemnat să execute lucrările a făcut o veritabilă demonstrație de forță în toată această perioadă, având câteva echipe de lucru care au pregătit terenul, pentru ca asfaltarea propriu-zisă să fie făcută într-un ritm susținut, cu două eșaloane de așternere asfalt, operate de aproximativ 40 de oameni.

În clipa de față, ne aflăm pe tronsonul doi al drumului de centură, situat între kilometrul 2+260m și kilometrul 0+365m. Ca și etape de construcție, prima fază a constat într-o scarificare, cu reprofilare, a materialului existent. Apoi, în etapa a doua, am venit cu un aport de piatră, de 20 de centimetri, apoi structura care are două straturi de asfalt, primul de legătură, binder, al doilea de uzură, iar în clipa de față de aflăm la stratul de uzură. Turnăm cu două eșaloane complete de asfalt, cu trei cilindri compactori, cu dronatoarele în față, cu emulsie și perii. Preconizăm ca astăzi să închidem tot, ca drum principal, a explicat șeful de șantier, Mihai George Rusu.

Drumul 223C este de o importanță vitală pentru orașul Cernavodă, precum și pentru cei care tranzitează localitatea, venind pe strada Medgidiei, dinspre Medgidia, pe lângă Centrala Nucleară de la Cernavodă, apoi coboară pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră, pe lângă Stadionul Ideal (aflat și el în plin proces de modernizare), pe strada Canalului, ce trece pe sub podul ce face legătura cu Autostrada Soarelui.

Drumul „urcă apoi pe lângă portul Cernavodă și Căpitănia portului și continuă în conexiunea cu șoseaua de centură ce merge spre nord, către localitatea Seimeni. Reabilitarea și modernizarea acestei porțiuni de drum se impunea atât din punct de vedere al creșterii gradului de confort urban pentru locuitorii orașului, cât și din punct de vedere economic, existând multe societăți importante care își desfășoară activitatea în zonă.

“Drumul artă foarte bine acum, locuitorii au toate motivele să fie foarte mulțumiți și chiar spuneau, cei cu care am discutat, că practic s-a scurtat distanța, având la dispoziție un drum foarte bun pe care să circule. Evident, principalii beneficiari ai acestui proiect sunt cetățenii orașului Cernavodă, se va putea ieși mai ușor din oraș și, totodată, pe aici vor circula în condiții optime mașinile de trafic greu, precum și cei care tranzitează orașul, care vor avea condiții mai bune de circulație, a punctat Șerif Cîrjali.

Un alt aspect de utilitate a drumului, pe porțiunea modernizată de pe tronsonul ce cuprinde strada Medgidiei, este cel al amenajării unei piste pentru bicicliști.

Primăria Cernavodă a început lucrările de asfaltare în urmă cu trei ani de zile, obiectivul administrației publice locale fiind acela de a asfalta în întregime străzile, trotuarele și parcările din oraș. Până în prezent au fost reparate și asfaltate aproximativ 110 străzi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*