Un nou proiect anunțat de Vergil Chițac pe Facebook: un parc nou amenajat în cartierul Compozitori

Un nou proiect anunțat de Vergil Chițac - un parc nou amenajat în cartierul Compozitori. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța a prezentat marți, 28 iunie, pe pagina personală de Facebook, noul proiect pe care îl are în vedere, respectiv amenajarea unui nou parc în cartierul Compozitori, transformând un fost spațiu industrial în suprafață verde.

„De ce să lăsăm terenurile nefolosite să se degradeze, când le putem transforma în oaze de liniște și bunăstare? De la această premisă continuăm amenajarea de noi spații verzi în Constanța. De această dată, ne îndreptăm atenția către un spațiu industrial situat pe strada Eliberării 46, pe care îl vom transforma într-o oază de verdeață. Urmărim astfel să reducem poluarea din zonă și să creștem confortul locuitorilor din proximitate. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de mâine (miercuri – n.r.), 29 iunie, când vom aproba studiul de fezabilitate, principalii indicatori tehnico economici și valoarea totală estimativă a investiției, de aproximativ 10 milioane de lei (inclusiv TVA)”, a notat edilul.

Proiectul noului parc cuprinde dotări şi echipări destinate activităților recreative pentru populație, astfel: amenajare alei și conectarea cu străzile vecine, amenajarea unui loc de joacă pe suprafață de tartan, amenajarea zonelor de relaxare, plantarea de arbori, arbuști și flori, dotarea cu mobilier urban, amenajarea unei fântâni arteziene, montarea sistemului de iluminat și al unuia de irigații, montarea a două cișmele cu apă, plantarea de gard viu, realizarea branșamentelor la rețelele de apă, canalizare, energie electrică și telecomunicații.

Amenajarea parcului se va face pe un teren cu o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, 90 la sută dintre aceștia urmând a se transforma în suprafață verde propriu-zisă. Restul de 10 procente sunt reprezentați de alei, locul de joacă, grupuri sanitare și celelalte elemente necesare. Sursa de finanțare este mixtă, provenind atât de la bugetul local, cât și din fonduri nerambursabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*