Proiect de asfaltare în valoare de 10 milioane de lei, la Sinoe. Noile resurse de infrastructură deschid drumul pentru exploatarea turistică a zonei

Primăria comunei Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Vești de-a dreptul îmbucurătoare pentru comunitatea din satul Sinoe. Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache, a declarat pentru CTnews, că a semnat, la Ministerul Dezvoltării, proiectul de finanțare pentru reabilitarea mai multor străzi din Sinoe.

Este vorba despre un proiect de asfaltare pentru prima dată a unor drumuri care fac legătura între Sinoe și Grindul Lupilor, iar după faza de licitație, lucrările propriu zise ar trebui să înceapă cel târziu în luna august. Conform caietului de sarcini, lucrarea de modernizare a 5,5 km de drumuri de pământ sau pietruite ar urma să dureze cam jumătate de an, mai spune Adrian Costache.

„În acest proiect avem șase străzi, în interiorul localității Sinoe, plus drumul comunal care duce în zona Grindul Lupilor. Acel drum nu este în totalitate prins în proiect, este vizată doar o suprafață de aproximativ 2 km, însă restul suprafeței o vom continua cu ajutorul unui alt proiect imediat după ce îl vom finaliza pe acesta”, a ținut să precizeze viceprimarul.  

Costul proiectului semnat joi, la Ministerul Dezvoltării, se ridică la 10 milioane de lei, bani alocați de la Guvern, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Consiliul Local Mihai Viteazu va avea și el o contribuție de 360.000 de lei la suma totală, a mai declarat șeful administrației publice locale.

Important de precizat este că, în viziunea autorităților, lucrarea de infrastructură deschide noi oportunități de dezvoltare economică pentru comunitate, mai spune viceprimarul cu atribuții de primar, întrucât porțiunea de drum nou asfaltată duce către o zonă cu potențial turistic exclusivist.

„Proiectul acesta este foarte important pentru locuitorii din Sinoe, pentru că este vorba de infrastructură în primul rând. În al doilea rând, este vorba de drumul care duce către o zonă care nu a fost exploatată până acum, Rezervația Biosferei Delta Dunării, zona lacului Sinoe, unde ne dorim să dezvoltăm turism”, a mai dezvăluit Costache.

Odată asfaltate drumurile, Primăria are de gând să înceapă și demersurile pentru lucrările de montare a utilităților în zonă, a curentului electric în special, facilități de bază care, cu timpul, să atragă investitori.

La finalul acestui proiect, procentul de drumuri asfaltate din comuna Mihai Viteazu crește la 95%, cu o suprafață foarte mică rămasă pentru a fi reabilitată.

„Rămân doar câteva ulițe pe care le vom asfalta din bugetul local sau printr-un alt proiect imediat ce vom avea ocazia”, a completat edilul.

În plus față de proiectul asfaltării, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Mihai Viteazu mai spune că atenția administrației publice locale rămâne, concomitent, concentrată și pe celelalte proiecte de importanță majoră pentu comunitatea din Sinoe, respectiv rețeaua de apă și canalizare, proiect care a fost sistat o perioadă, dar care acum a fost reluat. Mai mult, același tip de proiect este luat în calcul, pentru viitorul apropiat, și pentru localitatea Mihai Viteazu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*