Un nou lot de mașini abandonate și fără stăpân va fi ridicat de pe domeniul public al municipiului Constanța

Domeniul public eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân. FOTO: Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a emis o nouă dispoziție pentru eliberarea domeniului public de mașinile abandonate și de cele fără stăpân.

Astfel, începând cu data de 24 mai, polițiștii locali vor ridica un total de 29 de vehicule, dintre care opt sunt mașini fără stăpân și 21 sunt mașini abandonate. Aceste vehicule vor fi transportate în parcul de mașini al municipalității, situat pe strada Vârful cu Dor.

Această decizie a fost luată ca urmare a unei acțiuni tematice desfășurate în perioada 1 martie – 30 aprilie de către polițiștii locali responsabili de circulația pe drumurile publice. Aceștia au emis un total de 222 de somații în conformitate cu normele legale în vigoare.

Conform legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, autovehiculele trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a fi considerate fără stăpân sau abandonate. Aceste condiții includ lipsa plăcuței de înmatriculare sau a altor marcaje oficiale, înregistrarea în străinătate fără un proprietar sau deținător legal cunoscut, sau staționarea pe domeniul public timp de cel puțin 6 luni, chiar dacă proprietarul sau deținătorul legal este cunoscut, dar există suspiciuni că mașina nu îndeplinește condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Autoritățile fac un apel către cetățeni pentru a semnala orice informații referitoare la autovehicule abandonate pe domeniul public la următoarele numere de telefon: 0241.484205 și 0341.922 (Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală) sau prin intermediul adresei de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*