Un nou exercițiu de alarmare în municipiul Constanța

Exercițiu de alarmare în Constanța. FOTO Primăria Constanța

Un nou exercițiu de alarmare va avea loc miercuri,  între orele 10 și 11 în municipiul Constanța.

Conform reprezentanților Primăriei Constanța, este vorba despre exercițiul lunar de verificare a sistemului de avertizare/alarmare publică, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10:00 şi 11:00.

“Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Astfel, semnalul „alarmă aeriană“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „prealarmă aeriană“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „alarmă la dezastre“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „încetarea alarmei“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*