„Miercurea Alarmelor”, exercițiu de alarmare publică ce va avea loc miercuri, 01 martie

Sirenele de alarmare publică din Constanța vor fi verificate. FOTO Primăria Constanța

Săptămâna Protecției Civile va fi sărbătorită anul acesta și la Constanța, pe 1 martie, printr-un exercițiu în cadrul căruia se va verifica funcționarea sirenelor la nivelul municipiului Constanța.

Astfel, miercuri, 1 martie, va avea loc exercițiul de alarmare publică „Miercurea Alarmelor“. Timp de o oră, în intervalul 10.00 – 11.00, sirenele vor suna în județul Constanța. Sirenele vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție ce se impun în astfel de situații.

Exercițiul „Miercurea Alarmelor“ se înscrie în calendarul activităților desfășurate la nivel național și ocazionate de sărbătorirea, în 28 februarie, Zilei Protecției Civile.

„Această zi importantă ne oferă un nou prilej pentru a conștientiza că, în fața unei situații de urgență, trebuie să reacționăm calm, cu responsabilitate, să știm cum să ne protejăm și, în același timp, să îi ajutăm pe cei aflați în pericol”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

Cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor, pentru că acesta este doar un exercițiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*