Un marinar român ar fi fost ucis într-un atac pirateresc în largul coastelor Omanului

Petrolierul cu pavilion liberian „Mercer Street”. FOTO MarineTraffic.com

Un marinar român și unul britanic ar fi fost uciși joi, 29 iulie, într-un atac ce a vizat un petrolier liberian, aflat în Marea Arabiei, în largul coastelor statului Oman.

Petrolierul cu pavilion liberian „Mercer Street” aparține unei firme din Japonia, dar era operat de compania Zodiac Maritime, deţinută de Zodiac Group, o companie a miliardarului israelian Eyal Ofer.

Atacul de joi s-a dat la nord-est de insula Masirah din Oman în timp ce vasul se deplasa de la Dar es Salaam (Tanzania) la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), fără încărcătură la bord.

Zodiac Maritime, cu sediul în Londra, parte a grupului miliardarului israelian Eyal Ofer’s Zodiac Group, a confirmat atacul, într-o declarație de presă.

„Acum putem confirma că M/T Mercer Street navighează sub controlul echipajului ei și cu motoarele proprii, la 14 noduri, într-o locație sigură, cu o escortă navală americană”, a transmis compania, care a revenit ulterior cu un nou comunicat, în care anunță și decesul celor doi navigatori:

„Cu profundă tristețe, înțelegem că incidentul de la bordul M T Mercer Street, din 29 iulie, a dus la moartea a doi membri ai echipajului: un cetățean român și un cetățean britanic. Nu suntem conștienți de vătămarea altui personal. Preocuparea noastră principală rămâne siguranța și bunăstarea tuturor celor de la bord și a tuturor celor afectați de situație. Detaliile incidentului sunt încă în curs de stabilire și o anchetă asupra incidentului este în curs de desfășurare”, au precizat reprezentanții companiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Ambasadorul Iranului la București, convocat de urgență la MAE în cazul navigatorului român ucis la bordul vasului „Mercer Street” – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*