UPDATE Un criminal periculos a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă! Individul era condamnat la 20 ani pentru că a omorât un copil

Perdeicu Valentin a evdat de la Penitenciarul Poarta Albă
Perdeicu Valentin a evdat de la Penitenciarul Poarta Albă

UPDATE

Criminalul evadat a fost prins în urmă cu câteva minute de către IPJ Vrancea, pe raza localității Tișița, la aproximativ 20 km de Focșani.

Potrivit reprezentanților IPJ Vrancea, individul a fost depistat când a coborât dintr-o mașină de ocazie. Se pare că așa a circulat toată ziua. Evadatul a fost dus la sediul IPJ Vrancea.

Reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă au declarat că:

„deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă. Menționăm că în acest caz, au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.“

 

 

 

În dimineața de 3 august  în jurul orelor 9.00, un deținut condamnat pentru omor a evadat.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă, este vorba de persoana privată de libertate Perdetcu Valentin, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, încarcerat în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă.

Acesta a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, județul Constanța. Deținutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deținuți, care executa muncă necalificată, sub supraveghere.

Valentin Predetcu. FOTO IPJ Constanța
Valentin Predetcu. FOTO IPJ Constanța

Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017.

Bărbatul, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în localitatea Piatra Neamț, are constituție atletică, înălţimea de 168 cm., păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni lungi de culoare gri deschis și un tricou de culoare verde deschis.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanța.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul unic de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Constanța – Poarta Albă la telefon 0241 – 853777, fax 0241-853524.

Individul a ucis cu sânge rece un minor de 9 ani. Potrivit mont.ro, „crima s-a petrecut pe 24 iulie 2000, după ce acuzatul consumase cîteva beri si peste 500 de grame de tărie (rom si votcă). La un moment dat, într-un bar, acesta i-a spus unui cunoscut că merge să-i ia gîtul cu coasa vecinului său Mihai Tătaru, în vîrstă de 84 de ani. Între cei doi era o stare conflictuală mai veche, generată de faptul că, în perioada cînd era minor, Perdeicu furase niste bani de la Tătaru si, în urma reclamatiei la politie, s-a ales cu dosar penal, fiind internat într-un centru de reeducare. Perdeicu a luat o coasă de acasă si a făcut cîtiva kilometri prin comună în căutarea bătrînului. Din fericire, acesta nu a fost găsit, însă tînărul era hotărît să facă moarte de om. A mers în colonia Sabasa, la Maria Amăriucăi, hotărît s-o omoare, luînd cu el o curea din cauciuc. Se pare că femeia a întretinut relatii sexuale cu tînărul, dar de ceva timp trăia în concubinaj cu alt bărbat. De acest lucru aflase si viitorul criminal si dorinta de răzbunare nu-i dădea pace. „Am vrut să mă răzbun pe Mărioara. Cineva îmi spusese că are pe altul, dar nu am găsit-o acasă. L-am găsit numai pe Ionut si l-am înecat, ca să-i fac rău ei“, a declarat inculpatul după arestare. Femeia nu era acasă, aici găsindu-l doar pe fiul ei cel mai mic, Ionut Cobuz. Copilul a fost ademenit să meargă să facă o baie si în timp ce se bălăcea, Perdeicu s-a apropiat pe la spate si, prinzîndu-l de gît, l-a izbit repetat cu fata de bolovanii din albie, tinîndu-l cîteva minute cu capul în apă. I-a dat drumul doar cînd a fost sigur că acesta s-a înecat. Pentru a nu fi descoperit cadavrul, a pus peste el două scînduri groase si un bolovan de aproximativ 30 de kilograme. După crimă, Valentin Perdeicu a mers acasă si a povestit cele petrecute. La anchetă, a declarat că a ucis pentru a se răzbuna si că s-a gîndit mult la modalitatea de a-l omorî pe Ionut Cobuz: prin sugrumare, în bătaie sau prin înec. Ultima variantă i s-a părut cea mai usoară.“

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*