Alertă cu bombă la City Park Mall. Bărbatul care a dat alarma, identificat și dus la audieri

City Park Mall. FOTO Cătălin Schipor

City Park Mall din Constanţa a fost evacuat duminică, 14 august, în urma unei alarme cu bombă. Bărbatul care a dat alarma a fost identificat de poliţişti şi a fost dus la audieri.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii constănțeni au fost sesizați, duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în incinta complexului comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța ar exista o bombă.

„Imediat după primirea apelului, la fața locului s-au deplasat polițiștii constănțeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranță, specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competență, precum și echipaje de pompieri. Menționăm faptul că toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forțele de ordine”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Bărbatul care a apelat 112 a fost identificat și depistat în municipiul Constanța, la ora 17.50, și a fost condus la sediul IPJ Constanța pentru stabilirea situației de fapt.

UPDATE

Intervenția specialiștilor pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale s-a finalizat. În urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic. Activitatea centrului comercial a fost reluată în condiții de siguranță.

Concomitent, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța l-au condus la sediul Secției 4 pe bărbatul care a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Acesta a fost depistat pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța.  Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecțiuni psihice. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei. De asemenea, a fost luată măsura internării la Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate.

La activități au participat specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații, pirotehniști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța (secțiile de poliție urbană și Biroul Rutier), polițiști rutieri ai Serviciului Rutier, precum și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*