Un copil de șapte ani a mers cu o armă cu lunetă, neletală, la o școală din Constanța

Armă de tip airsoft. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, pentru părinții unui copil de șapte ani, elev la o școală din Constanța, care a mers la cursuri miercuri, 10 mai, cu o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală.

Potrivit Poliției Județene Constanța, polițiștii Secției 5 au fost sesizați joi, 11 mai, în jurul orei 13.55, de directorul Școlii Generale nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanța, cu  privire la faptul că un copil în vârstă de șapte ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

„Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul GJM Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai, în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și nesupusă autorizării, aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pe numele părinților fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*