Sute de persoane au fost asistate medical la punctele de prima ajutor constituite pe plajele de pe litoral

Activitatea pompierilor în punctele de prim-ajutor în prima lună de la operaționalizare. FOTO ISU „Dobrogea”

În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 286 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în stațiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 85 persoane, urmată de stațiunile Costinești – 75 persoane, Saturn – 39 persoane, Vama Veche – 39 persoane, Mamaia – 24 persoane, Năvodari – 21 cazuri și Corbu – 3 cazuri.

Totodată, echipajele de pe ambulanțele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn-Venus și Vama Veche) au asistat medical 727 persoane, dintre care 499 au necesitat transportul la spital.

Salvatorii care încadrează șenilatele existente pe litoral au desfășurat 35 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim-ajutor existente pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 19 persoane au fost salvate de la înec din mare și 2 persoane din lacuri.

Totodată, pe raza județului Constanța, în perioada 18 iunie – 20 iulie, pompierii au fost solicitați să acționeze la 41 incendii, 5 solicitări asistență persoane descarcerate și 249 alte intervenții.

În domeniul preventiv, în perioada menționată mai sus, personalul specializat a participat la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum și la activități de îndrumare, instruire și control pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor. Inspectorii de prevenire au derulat 105 controale la unități de turism și agrement, în urma cărora au fost aplicate 136 de amenzi, în cuantum de 229.000 lei.

Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*