Un cetățean turc, căutat de autoritățile germane pentru trafic de migranți, prins la Constanța

Anchetat cu cătușe. FOTO Keith Allison
Bărbat reținut după ce ar fi agresat sexual o fetiță de 7 ani

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un cetățean turc care era urmărit internaţional pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte comise în Germania. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

 

La data de 17 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 42 de ani, cetățean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile germane.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți pe teritoriul Germaniei. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat inițial Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar la data de 18 decembrie a.c., a fost prezentat Curții de Apel Constanța care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării către autoritățile germane, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*