Un centru multifuncțional pentru copii cu dizabilități va fi înființat în Mangalia

În Mangalia se lucrează intens în această perioadă pentru reabilitarea unei clădiri în care va funcționa un centru destinat copiilor cu dizabilități din zona de sud a județului Constanța.

În acest sens, încă din anul 2017, Primăria Mangalia a transmis spre administrare Consiliului Județean Constanța două clădiri, situate pe strada M.I. Dobrogeanu, unde vor fi construite două căsuțe de tip familial, respectiv un centru multifuncțional pentru copiii cu dizabilități. Acesta din urmă va avea o capacitate de 50 de locuri și va deservi copii cu nevoi speciale în scopul oferirii serviciilor specializate pe o perioadă determinată, precum servicii de consiliere psiho-sociojuridică, orientare profesională, informare, educație civică și de sănătate, precum și derularea de activități care să permită dezvoltarea abilităților și deprinderilor pentru un mod de viață cât mai adecvat din punct de vedere socio-profesional.

Cele două case de tip familial vor avea o capacitate de 16 locuri, beneficiari fiind micuții aflați în centrele de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Cristina”, aflate în subordinea DGASPC Constanța. Prin acest demers se urmărește dezinstituționalizarea copiilor din centrele de mare capacitate, în scopul îngrijirii lor în familie.

„Sperăm ca modernizarea clădirii să se producă până la sfârșitul acestui an, iar noile servicii să fie funcționale pentru copiii cu dizabilități din comunitatea noastră, care, ani de-a rândul, au făcut naveta la Constanța pentru a beneficia de terapiile necesare. Știu că este foarte grea situația acestor părinți și copii, i-am sprijinit mulți ani cu deplasarea la centrele din Constanța, însă, odată finalizat acest proiect, sperăm ca măcar o parte dintre problemele dumnealor să se rezolve”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

La îndeplinirea acestui obiectiv au colaborat mai multe instituții: Primăria Mangalia, Direcția Generală de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Constanța și Consiliul Județean Constanța, care, printr-un efort comun, vor pune la dispoziția copiilor speciali tot ce este necesar pentru recuperarea lor. Conform planificărilor din cadrul instituțiilor specializate, până la sfârșitul anului 2020 trebuie închise centrele de plasament „Cristina”, „Orizont”, „Ovidiu” din municipiul Constanța și „Delfinul” din Agigea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*