Un caz de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2, depistat la un pensionar din Constanța

Un caz de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2, depistat la un pensionar din Constanța

Un caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Potrivit Ministerului Sănătății, bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

În perioada 4 – 6 ianuarie a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie a fost transferat într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată.

„În data de 17 ianuarie, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26 ianuarie”, au precizat sursele citate.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus. DSP Constanța are în desfășurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate cinci cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*