Cărucioare pentru copii, contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Cărucioare pentru copii, în valoare de peste 180.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanța din China, 14 cărucioare pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a descoperit la începutul lunii iunie, într-un container sosit din China ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, administrată de un cetățean italian, 14 cărucioare pentru copii care purtau însemnele unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Valoarea acestora dacă ar fi fost comercializate la prețul produsului original s-ar fi ridicat la aproximativ 186.000 de lei.

Ulterior, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de 19 august s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*