Un bărbat din Mangalia e cercetat penal după ce a mers la spital și a spus că nu a intrat în contact cu o persoană bolnavă de coronavirus deși soția sa fusese diagnosticată cu Covid-19

Zona de triaj a Spitalului Municipal Mangalia. FOTO Facebook/Mangalia

Un mangaliot, deși are soția bolnavă de COVID-19 internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, s-a dus cu copilul la Urgența Spitalului Municipal Mangalia și a declarat în fals că nu a intrat în contact cu nimeni bolnav sau suspect de această boală. Pe numele său a fost deschis dosar de cercetare penală.

Polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizați în cursul zilei de 27 martie de către Spitalul Municipal Mangalia cu privire la faptul că un bărbat s-ar fi prezentat, în data de 25 martie la Unitatea Primire Urgențe împreună cu fiul său, de 13 ani pentru a fi consultat de către un pediatru. Acesta ar fi declarat, în mod fals, că nu a intrat in contact cu alte persoane suspecte / diagnosticate cu acest virus, deși sotia sa fusese anterior diagnosticată pozitiv cu virusul COVID 19 și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, de pe data de 24 martie a.c.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații.

Cu privire la aceste aspecte au fost informați și reprezentanții D.S.P. Constanta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*