Un bărbat de 30 de ani și o femeie de 28 de ani au fost reținuți pentru șantaj cu tentă sexuală. O tânără de 19 ani este și ea cercetată în dosar

Mașină de Poliție

Un bărbat de 30 de ani și o femeie de 28 de ani au fost reținuți pentru șantaj cu tentă sexuală, iar o tânără de 19 este și ea cercetată în dosarul instrumentat de polițiștii constănțeni.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 19 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 30 de ani, și o femeie, de 28 de ani.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea a 3 infracțiuni de șantaj.

“Astfel, în perioada 4 – 22 ianuarie a.c., cei doi, împreună cu o tânără de 19 ani, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri prin care ar fi oferit servicii intime prin intermediul unor apeluri video.

Cu această ocazie, ar fi realizat filmări cu persoanele vătămate, pe care, ulterior, le-ar fi șantajat, solicitându-le diverse sume de bani.

Prejudiciul total cauzat victimelor este de aproximativ 31.000 de lei.

La data de 15 februarie, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză, în județele Ilfov și Dâmbovița.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie.

Ulterior, la data de 19 februarie a.c.,  bărbatul de 30 de ani și femeia de 28 de ani au fost depistați de polițiști din județele Dâmbovița, respectiv Dolj, fiind preluați, ulterior, de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale.

La aceeași dată, au fost reținuți, pentru 24 de ore, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Tânăra de 19 ani este cercetată în stare de libertate pentru complicitate la săvârșirea a două infracțiuni de șantaj” – IPJ Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dolj, Ialomița, Ilfov și Dâmbovița, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov și Dâmbovița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*