Un bărbat a fost reținut după ce a adus droguri sub forma unor jeleuri conținând THC la deschiderea unui salon cosmetic

Droguri sub formă de jeleuri. FOTO Poliția Română

Un bărbat a fost reținut după ce a adus droguri sub forma unor jeleuri conținând THC la deschiderea unui salon cosmetic.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 6 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Constanța, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc.

”Astfel, la data de 6 iulie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța,  Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanța au dispus reținerea unui bărbat (cetățean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta ar fi deținut și oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol).

Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulți și minori, cercetatul ar fi deținut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea și investigații medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conținut de THC” – IPJ Constanța.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conțin drogul de risc, iar în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința cercetatului a fost identificată și ridicată o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, din investigații a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*