Universitatea Ovidius din Constanța organizează concurs de fotografie în cadrul unui proiect european

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea Ovidius din Constanța, în calitate de partener în cadrul proiectului „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport”, Programul Erasmus Plus, Parteneriate Strategice – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Proiect nr: 2020-1-TR01-KA204-093342,  organizează, în perioada 25 octombrie – 08 noiembrie, concursul de fotografie „Suntem sănătoși?” a cărui tematică urmărește promovarea unei vieți sănătoase cu ajutorul sportului.

Potrivit reprezentanților UOC, concursul se adresează persoanelor cu vârsta peste 18 ani care practică sportul de plăcere în timpul liber, pentru a-și menține un stil de viață sănătos, activitate pe care trebuie să o surprindă, în mod original și creativ, într-o fotografie.

„Încurajăm înscrierea în concurs numai a fotografiilor realizate de amatori, a căror valoare provine din calitatea lor intrinsecă, simplitate și expresivitate, și nu sunt acceptate cele care au suferit transformări prin prelucrare digitală (modificări ale culorilor, contrastului şi alte manipulări evidente realizate cu ajutorul aplicațiilor dedicate)”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, membru în cadrul proiectului și prodecan al Facultății de Științe Economice.

Fiecare fotografie trebuie să fie transmisă în format JPEG, până la data de 8 noiembrie 2021, la adresa gabriela.gheorghiu@365.univ-ovidius.ro (persoană de contact – lector univ. dr. Gabriela Gheorghiu), însoțită de: denumirea ei, data și locul la/în care a fost realizată, numele și vârsta persoanei care a făcut fotografia, respectiv, ale celei surprinse în fotografie (dacă este cazul), precum și o legendă (200 de caractere maxim), tehnoredactată în limba română și în limba engleză, care să explice semnificația fotografiei.

Fotografiile participante vor fi promovate pe site-ul organizatorului, iar cele mai expresive vor fi recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 1.000 lei. Acestea vor intra mai departe în competiție cu alte fotografii similare premiate de ceilalți parteneri pe proiect din Turcia, Grecia, Spania și Polonia, pentru realizarea unui album foto digital.

Proiectul „Health, Solidarity and Social Cohesion with Sport” își propune mai multe obiective ce se consolidează reciproc, precum:

  • Creșterea numărului de persoane care dețin cunoștințe despre un stil de viață sănătos pentru a contribui la sănătatea comunității, bunăstare socială și armonie;
  • Oferirea de oportunități pentru ca oamenii să-și îmbunătățească atitudinea, înțelegerea și abordarea propriilor nevoi;
  • Dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la gestionarea crizelor în domeniul sănătății personale și publice prin intermediul sportului;
  • Dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la valorile europene în domeniul educației prin oferirea de oportunități egale și accesibile la aceasta tuturor oamenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*