UPDATE Un asistent de la Medicina Legală, care a cerut 2700 lei șpagă de la familiile unor decedați, a fost arestat la domiciliu

bani, lei, spaga, mita
Câștig suplimentar. FOTO Adrian Boioglu

Un caz fără precedent a avut loc în Constanța. Polițiștii au prins un individ care susținea că e medic legist și cerea șpagă de la familiile unei persoane decedate pentru că ar fi făcut necropsii.

Oamenii legii spun că aveau deja trei denunțuri pe numele lui Emil Alexiu din Somova, județul Tulcea, cu domiciliul în satul Dorobanțu din județul Constanța. Individul lucra ca asistent la Serviciul de Medicină Legală Constanța și după ce necropsiile aveau loc el era cel care cerea șpaga familiilor îndurerate.

Bărbatul de 48 ani i-a solicitat 1000 lei unei femei și i-a spus că această sumă este contravaloarea necropsiei efectuate de el fetiței decedate a victimei. Femeia a refuzat să îi dea banii și a anunțat Poliția.

Următorul caz a avut loc pe 29 noiembrie. Alexiu a repetat figura, dar de această dată a crescut prețul la 1200 lei pentru o necropsie. Polițiștii au aflat că asistentul a obținut alți 500 lei de la o a treia victimă, pe 30 septembrie 2016.

Anchetatorii spun că valoarea expertizei medico-legale este suportată de Ministerul Afacerilor Interne. Astăzi, asistentul de la Medicina Legală a fost reținut și urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 1: Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa a luat act de ordonanța de reținete pentru 24 de ore a inculpatului Alexiu Emil, asistent în cadrul Serviciului de Medicină Legală, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune. După ce instanța va comunica în mod oficial către SCJU rezoluţia în dosarul sus- menţionat, conducerea unităţii sanitare va lua măsurile legale care se impun.

Reamintim că, în urma mai multor sesizări, în luna decembrie 2016 la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost constituită o Comisie Disciplinară care analizează activitatea asistentului Alexiu Emil în cadrul Serviciului de Medicină Legală. De asemenea a fost sesizat Ordinul Asistenţilor Medicali în cazul asistentului Alexiu Emil, iar începând cu 8 decembrie 2016, acesta nu mai activează la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, fiind detașat pentru o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța.

UPDATE 2: Magistrații au decis ca bărbatul să fie arestat la domiciliu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*