Un aparat de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR va intra în dotarea Spitalului Cernavodă

Patru angajate al Spitalului Cernavodă, confirmate cu noul coronavirus

Administrația Publică Locală a încheiat un contract de achiziție pentru dotarea Spitalului Orășenesc Cernavoda cu un aparat de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR.

Aparatul va fi folosit atât pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor de infecție cu COVID 19 la nivel local, cât și pentru detecția virusurilor și bacteriilor specifice tractului respirator, enterovirusurilor, virusurilor hepatice, detecția HIV, detecția agenților etiologici ai bolilor cu transmitere sexuală, detecția genelor de rezistența bacteriană la antibiotice, diagnostic molecular și monitorizare în neoplazii și leucemii.

Termenul pentru livrarea echipamentului si a accesoriilor este de șase săptămâni. Valoarea achiziției este de 161.454 lei, sumă alocată de la bugetul local.

Acest echipament este un sistem complex de diagnostic molecular și automat cu timp de analiză a probelor foarte scurt, ușor de utilizat și necesar laboratorului de analize al Spitalului Orășenesc Cernavoda pentru extinderea spectrului de investigații efectuate în prezent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*