Un aparat de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR va intra în dotarea Spitalului Cernavodă

Administrația Publică Locală a încheiat un contract de achiziție pentru dotarea Spitalului Orășenesc Cernavoda cu un aparat de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR.

Aparatul va fi folosit atât pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor de infecție cu COVID 19 la nivel local, cât și pentru detecția virusurilor și bacteriilor specifice tractului respirator, enterovirusurilor, virusurilor hepatice, detecția HIV, detecția agenților etiologici ai bolilor cu transmitere sexuală, detecția genelor de rezistența bacteriană la antibiotice, diagnostic molecular și monitorizare în neoplazii și leucemii.

Termenul pentru livrarea echipamentului si a accesoriilor este de șase săptămâni. Valoarea achiziției este de 161.454 lei, sumă alocată de la bugetul local.

Acest echipament este un sistem complex de diagnostic molecular și automat cu timp de analiză a probelor foarte scurt, ușor de utilizat și necesar laboratorului de analize al Spitalului Orășenesc Cernavoda pentru extinderea spectrului de investigații efectuate în prezent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*