Un amendament adus de Bogdan Huțucă scade TVA-ul la panourile fotovoltaice scade la 5 la sută

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța.

Un amendament depus de deputatul constănțean Bogdan Huțucă, alături de alți doi colegi, la Legea pentru completarea art.291 alin.(3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, duce la scăderea TVA-ului pentru panourile fotovoltaice de la 19 la cinci procente. Astfel, reducerea de TVA se va aplica pentru livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență.

Amendamentul a fost depus la Art. 291: Cotele (3) Cota redusă de cinci la sută se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrări de bunuri și prestări de servicii. Astfel, după litera o) se introduc două noi litere, literele p) si q), cu următorul cuprins:

  • p) livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență care se încadrează în valorile de referință pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1189 al Comisiei și în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1185 al Comisiei și cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a UE pentru a demonstra întrunirea criteriului menționat la articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1369 al Parlamentului European și al Consiliului, destinate locuințelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluțiilor complete, după caz.
  • q) livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență care se încadrează în valorile de referință pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1189 al Comisiei și în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1185 al Comisiei și cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a UE pentru a demonstra întrunirea criteriului menționat la articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1369 al Parlamentului European și al Consiliului, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluțiilor complete, după caz, destinate clădirilor administrației publice centrale sau locale, clădirilor entităților aflate în coordonarea/ subordonarea acestora, cu excepția societăţilor comerciale.

Amendamentul, care îi are ca autori pe deputații Bogdan Huţucă, grup PNL, președintele Comisiei Buget – Finanțe, Alfred Simonis, grup PSD și Cristina Prună, grup USR, a fost admis. Prin derogare de la prevederile art. 4 alin.(1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prezenta lege intră în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*