Un alt grup de opt cetățeni turci, oprit de polițiștii de frontieră la granița cu Bulgaria

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea frontierei de stat, opt cetățeni din Turcia care intraseră ilegal în România. Acesta a fost al doilea grup de cetățeni turci, depistat în ultimele zile după ce traversase ilegal granița româno-bulgară.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa au acționat, duminică, 7 martie, în baza unei informații, deplasându-se în apropierea satului Făurei unde au observat cu ajutorul tehnicii de supraveghere, un grup de persoane în apropierea frontierei de stat a României. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa pentru cercetări.

„Astfel, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 20 și 37 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria, pentru a ajunge în Germania”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii turci fiind aplicată măsura de nepermitere a intrării în țară pentru o perioadă de 5 ani. Cele opt persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Bulgaria.

Un alt grup, format tot din opt cetățeni din Turcia, a fost prins miercuri, 4 martie, după ce aceștia trecuseră ilegal frontiera în România, fiind depistați în timp ce erau ascunși într-o pădure de lângă satul Făurei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*