Ultima seară a FITIC din 2020 aduce în fața publicului mari actori ai scenei românești

Ultima „ofertă” FITIC din 2020: teatru pentru toate gusturile, cu mari actori ai scenei românești!

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța a pregătit, pentru ultima seară din 2020, spectacole de toate genurile, cu mari actori ai scenei românești, pentru toate categoriile de public.

Așadar, de la ora 17.00, la Termele Romane (Parcul Carol I) – zona Edificiului Roman cu Mozaic, puteți urmări spectacolul de improvizație al Teatrului Arte dell`Anima „Improfix”.

Improvizația este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginației și al abilităților actoricești. Un spectacol de improvizație nu presupune nimic altceva decât niște actori carismatici, o bucățică de scenă și multă disponibilitate, iar din partea publicului puțină dorință de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții, spune Mihaela Sîrbu cel mai titrat coach de impro din România.

Pentru prima dată, Teatrul Arte dell`Anima reunește într-un proiect ambițios tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII“, își doresc să te întâlnească. Trupa va fi acompaniată la clape, de către Vlad Pasencu, unul dintre cei mai experimentați improvizatori muzicali.

Spectacol de improvizație al Teatrului Arte dell`Anima „Improfix”.

De la ora 18.30, sunteți invitați la „Opera de trei parale“. Veți râde, dar vă veți și întrista în povestea spusă de cei din Trupa Aici. Veți regăsi personaje precum banditul Macheath, zis Mackie-Șiș, și Peachum, proprietar al firmei „Prietenul cerșetorilor”, și Celia și Polly, soția și fiica lui. Bani, dragoste, funcții sau, pur și simplu, supraviețuire caută și ceilalți: Brown, comandantul poliției, Lucy, fiica lui, târfa Jenny, dar și cerșetorii, hoții, curvele și funcționarii ale căror povești se întrepătrund, succedându-se în episoade și alternând cu songuri. Modelul de teatru epic al lui Brecht și celebrul său efect de distanțare – teoretizate și puse în practică la mijlocul secolului trecut și aduse în fața dumneavoastră într-o manieră liberă și plină de energie. Până la urmă, cerșetorii cerșesc, hoții hoțesc și curvele curvesc oricând și oriunde ne-am afla. Istoria se repetă. Lumea-i săracă, omul rău! Mâncarea e întâi! Morala mai apoi! Lumea e stăpânită de minciună și doar cine e bogat e cineva!

„Opera de trei parale“

Urmează, de la ora 20.00, Cine are nevoie de teatru. Cu: Rodica Mandache, Marius Bodochi, Marina Fluerașu, Cristina Elena Moldovan. Scenariul: Rodica Mandache. Regia: Diana Mihailopol. Vocea lui: Florian Pittiș.

De la ora 21.30, sunteți din nou invitați la Termele Romane (Parcul Carol I) – zona Edificiului Roman cu Mozaic, pentru spectacolul „Chirița în carnival“. Chirița, Bârzoi, Guliță, Luluța, Safta, Domnul Șarl… adică snobismul, incultura, parvenitismul, corupția, cu alte cuvinte toate metehnele societății românești de veac XIX și nu numai, dar care au rămas actuale și societății contemporane, sunt „aduse la judecata“ publicului prin geniala scriitură a lui Vasile Alecsandri, prin interpretarea spumoasă a unor actori excepționali (Rodica Popescu Bitănescu, Marius Bodochi, Anca Sigartau) și prin viziunea artistică magistrală a Maestrului Marius Bodochi.

„Chirița în carnival“

Mai multe detalii despre program, aflați pe site-ul www.fitic.ro sau pe pagina de facebook a festivalului.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele: din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de noul coronavirus, vă rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc.

Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța 2020, ediția a V-a, este organizat de Asociația Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*